INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 Actualizat in: IANUARIE 2020

  1. CINE SUNTEM SI CARE ESTE OBIECTUL ACESTEI POLITICI? Asociatia Cultopedia este o organizaţie, nonguvernamentala, non-profit care urmărește să creeze cât mai multe proiecte de comunicare adresate cetateniilor romani si promovarea culturii romanesti. Sediul nostru social este in Bucuresti, Bulevardul Stefan cel mare, Nr 17, Bloc 17, Scara A, Apartament 3 si suntem identificati prin cod fiscal 39727196. Prezenta politica are drept obiect informarea dumneavoastra asupra activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de Asociatia Cultopedia si se aplica tuturor prelucrarilor efectuate de noi, inclusiv interactiunii cu pagina noastra web www.cultopedia.com și poluare.info.
  2. CE FEL DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRAM? Colectam si prelucram doar acele date personale ale dumneavoastra care ne sunt necesare pentru a va putea oferi o experienta cat mai buna de participare si implicare in proiectele noastre. Astfel, datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include cu titlu de exemplu:

a. date pentru identificarea dumneavoastra: nume, prenume, nume de utilizator;

b. date de contact: adresa fizica, numar de telefon, adresa de email;

c. date tehnice, inclusiv adresa IP: informatii despre accesul dumneavoastra pe pagina noastra web, in aplicatiile dezvoltate de noi, materialelor si comunicarilor pe care vi le trimitem in contul de utilizator, telefonic sau pe e-mail;

  1. CUM COLECTAM DATELE DUMNEAVOASTRA PERSONALE? Asociatia Cultopedia colecteaza in format fizic si electronic doar acele date personale pe care dumneavoastra ni le furnizati in mod voluntar, cat si informatiile disponibile din surse publice, astfel:

a. in cazul inscrierii sau participarii la proiectele noastre sau in discutiile prealabile acestora;

b. atunci cand ne contactati prin e-mail, daca va exprimati interesul cu privire la evenimentele noastre sau daca va manifestati interesul de a fi angajat sau contractat de asociatia noastra sau de a colabora cu noi;

e. in cazul in care ne intalnim la un eveniment si spre exemplu facem schimb de carti de vizita;

  1.  CARE ESTE SCOPUL IN CARE VA PRELUCRAM DATELE PERSONALE SI CARE SUNT TEMEIURILE LEGALE ALE ACESTOR PRELUCRARI? Pentru orice prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal Asociatia Cultopedia va va informa cu privire la scopul in care se face respectiva prelucrare, cu titlu de exemplu astfel:

1. Inscrierea si participarea la evenimentele/proiectele noastre: Prelucram toate datele personale pe care ni le puneti la dispozitie, precum si orice alte date care ne sunt necesare pentru participarea la proiectele noastre, cu respectarea dispozitiilor legilor in vigoare in materia voluntariatului si sponsorizarilor, cat si pentru alte activitati si actiuni derivate din incheierea si executarea contractelor.

 2. Comunicari si Newslettere: In situatia in care deja ne sunteti participant/utilizator sau daca ne-ati contactat in scop profesional sau de voluntariat, prelucram datele dumneavoastra personale pe baza interesului legitim de a va transmite comunicari specifice, Newsletterele, de interes pentru dumneavoastra si de asemenea inclusiv invitatii la evenimentele noastre si ale partenerilor nostri. Daca doriti sa va abonati la Newsletterul nostru, la momentul abonarii dumneavoastra (prin intermediul paginii noastre web sau printr-o alta forma de solicitare directa) va vom solicita consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor personale pentru a va putea furniza respectivele servicii la care ati solicitat abonarea;

3. Organizarea de evenimente cu scop de promovare, instruire, scop stiintific sau profesional: Acestea pot include inregistrari video ale activitatilor desfasurate si ale accesului in respectivele locatii;

 Daca veti considera ca nu am solutionat toate cererile dumneavoastra sau sunteti nemultumiti de raspunsurile care va sunt oferite, puteti formula o plangere catre ANSPDCP sau va puteti adresa instantelor de judecata competente.

  • CAT PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL? Daca ati optat sa primiti comunicari prin Newsletter, vom stoca datele dumneavoastra pentru a va furniza acest serviciu timp de 2 ani de la ultima dumneavoastra interactiune cu comunicarile transmise. Dupa trecerea acestei perioade de 2 ani, va vom solicita din nou consimtamantul pentru ca dumneavoastra daca doriti să mai primiti informatii de la noi. In orice caz si moment, daca hotarati ca nu mai doriti si va retrageti consimtamantul, nu vom mai prelucra datele dumneavoastra personale in acest scop
  • CE SE INTAMPLA CU DATELE PERSONALE IN RAPORT CU ALTE PERSOANE? Asociatia Cultopedia nu divulga si nu transfera datele dumneavoastra personale catre terti.
  • CUM SECURIZAM DATELE CU CARACTER PERSONAL? Toate datele personale prelucrate de catre Asociatia Cultopedia sunt protejate impotriva amenintarilor, prin masuri electronice si fizice de securitate si infrastructura IT corespunzatoare dar si prin proceduri interne de management de personal si acces ce asigura descoperirea, notificarea si documentarea oricaror eventuale incalcari ale securitatii datelor cu caracter personal. In situatia putin probabila a unei incalcari a securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care descoperim o astfel de incalcare cu risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (in continuare ANSPDCP), si va vom informa cu privire la aceasta situatie.
  • ACTUALIZAREA PREZENTEI INFORMARI: Va recomandam sa accesati periodic aceasta sectiune intrucat in masura in care vom modifica prezenta Informare, vom publica o noua versiune actualizata pe aceasta pagina web, Informare care o va inlocui pe prezenta. Daca nu ati gasit raspuns intrebarilor dumneavoastra in acest document sau daca aveti orice alte nelamuriri cu privire la datele dumneavoastra personale si/sau modul in care le prelucram va rugam sa ne contactati folosind oricare din metodele de mai jos – adresa de e-mail: info@cultopedia.com.